INDIVIDUELLE SAMTALER FOR BØRN

Børnesamtaler

Bornesagkyndigraadgivning_born

specialister i børnesamtaler

Vi giver børn et sikkert rum til dialog

Vores børnesagkyndige har stor erfaring med børnesamtaler og er specialister i at tale med børn fra opbrudte familier.

Formålet med en børnesamtale er, at barnet vil kunne fortælle om sine oplevelser, den aktuelle situation og komme med ønsker til, hvordan tingene skal foregå fremover. Der kan tales om de følelser, der præger skilsmissebørn, og barnet kan få rådgivning og vejledning.

Samtalegrupper for børn

Hvad kan en børnesamtalegruppe hjælpe mit barn med?

37% af alle skolebørn er børn i skilsmissefamilier. Nogle børn ser deres forældre lige meget og andre børn har enten sparsom eller ingen kontakt til én af deres forældre. Men alle børnene har til fælles, at de har tanker og følelser forbundet med deres livsvilkår. Tanker og følelser, der kan være meget svære at dele med mor eller far. og tanker og følelser, der kan give en knude i maven, fordi man ikke kan tale med mor og far om det uden at føle sig i en loyalitetskonflikt.

Børnesamtalegruppen kan være med til, at børnene har et rum, hvor de trygt kan fortælle om deres tanker og følelser om det at være barn i en skilsmissefamilie. Børnene kan dele disse tanker og følelser med andre børn i lignende situation.

At være en del af en børnesamtalegruppe kan give børnene en følelse af at føle sig set, hørt og forstået.

Hvordan foregår en børnesamtalegruppe?

Gruppen taler om forskellige temaer, som erfaringsmæssigt fylder hos børn med skilte forældre. Børnene er selv med til at bestemme, hvilke temaer, som de gerne vil tale om.

Gennem forskellige refleksionsøvelser, kreative opgaver, udsagn, uddrag fra dokumentarfilm om skilsmisse vil Børnesamtalegruppen komme hele vejen rundt om det, som fylder hos børnene ved at være barn i en skilsmissefamilie. Det er børnene, der er eksperter på deres eget liv og det er lederen af børnesamtalegruppens opgave, at alle børn i Børnesamtalegruppen føler sig set, hørt og forstået.

Hvad er målet med at deltage i en børnesamtalegruppe?

  • At barnet/den unge oplever fællesskab og normalitet (du er ikke alene og det er helt normalt at have de tanker og følelser)
  • At der bliver skabt situationer, hvor de siger til hinanden ”det kender jeg godt” og hvor barnet ikke føler sig alene, men føler sig set, hørt og forstået
  • At barnet/den unge får en øget forståelse af egne tanker og følelser
  • At barnet bliver bevidst om de styrker det giver at være et barn i en skilsmissefamilie
  • At barnet/den unge får håb og handlingsmuligheder og handlingsalternativer gennem mødet med andre børn i samme situation.

Har I brug for professionel hjælp?

Få personlig rådgivning omkring jeres situation
Det kan vi hjælpe med
_DRI0642_1

Konfliktløsning og mediation

Vi tilbyder flere forskellige mæglingsmetoder som et redskab til at løse konflikten mellem forældre. Konfliktmægling er en effektiv metode til at få håndteret konflikter mellem forældre.

Samvær

Børnesagkyndig rådgivning​

Vores børnesagkyndige har stor erfaring med at tale med skilsmissebørn. Mange børn har brug for at tale om de svære ting ved at være delebarn og det er ikke altid, at børnene ønsker at dele deres tanker med jer forældre.

Til_jeres_born

Børnesamtaler​

Formålet med en børnesamtale er, at barnet vil kunne fortælle om sine oplevelser, den aktuelle situation og komme med ønsker til, hvordan tingene skal foregå fremover. Der kan tales om de følelser,

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.